dimecres, 20 de juliol del 2011

DEATH METAL

El death metal (en català "metall de la mort") és un subgènere de la música metal caracteritzat per la seva agressivitat i per l'ús de veus guturals, combinades amb una gran velocitat en l'execució i freqüents canvis de temps. Una altra característica destacable és la seva temàtica de violència explícita, sovint relacionada amb tòpics com l'assassinat i el gore.

Instrumentació:
Una banda de death metal está composta por un vocalista, dos guitarristes, un baixista i un bateria, es a dir, la formació estàndard del heavy metal.
El death metal es caracteritza principalment per l'ús freqüent de veus guturals, la gran velocitat d'execució heretada del thrash metal i els freqüents canvis de temps. Sovint s'usen dos guitarristes en comptes d'un, i la bateria sol ser de dos bombos o de bombo de doble pedal. Les guitarres tenen en moltes ocasions un so distorsionat, i el ritme de la percussió és quasi sempre molt ràpid. L'estructura és bastant complexa, incloent progressions harmòniques i parts d'una dificultat instrumental considerable.

Lletres:
Els temes foscos i violents són recurrents al death metal. Els temes lírics acostumen a estar relacionats amb la violència, la sang i àdhuc el satanisme; però també hi tracten altres temes de caire social, personal, i fins i tot filosòfic. Les veus guturals acompanyen aquests tòpics, creant així una atmosfera d'agressivitat (tot i que no tan present com l'atmosfera sinistra del black metal). La mort és un tema recurrent, com també les mutilacions i la tortura, arribant fins i tot al punt de tractar temes com el canibalisme, la violació o la necrofília. Aquesta temàtica gore és present en especial al brutal death metal i al death grind, juntament amb alguns grups del death metal primari; mentre que als altres subgèneres la temàtica no sol ser tan agressiva i es centra més a temes personals (moltes vegades negatius, però) o filosòfics, aquests últims especialment al death metal progressiu i death metal tècnic.
(Font: wikipedia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada